tiistai 31. tammikuuta 2012

Verkkonuorisotyön mahdollisuuksia ja haasteita

Kukapa nuori ei käyttäisi verkkoa?

Nykypäivisin melkein jokainen nuori käyttää verkkoa jollain määrin ja siitä johtuen nuorisotyönkin on pitänyt alkaa pohtia omaa toimintaansa verkkomaailmassa nuorille.
Verkossa toimiikin  jo useita nuorille suunnattuja sivuja eri järjestöiltä ja toimijoilta. Kunnallinen nuorisotyö on sekin, jo laajasti mukana nuorten verkkomaailmassa. Verkossa tehdään siis paljon vuorovaikutuksellista auttamis- ja kasvatustyötä.


Verkkomaailmassa nuorille annetaan mahdollisuus tulla kertomaan huolista ja muista askarruttavista asioista ja puheenaiheista luotettaville aikuisille. Taataan ajatus siitä, että nuoret voivat saada tukea, apua ja turvaa heitä koskevissa valinnoissa ja asioissa myös verkossa, kuten heillä on mahdollisuus saada sitä reaalimaailmassakin. 


Ajattelen siis itse, että kaikella tällä on tarkoitus tavoittaa nuoria myös siellä missä he viettävät aikaansa. Nuorten voi olla helpompi jutella heitä koskevista hankalista asoista  nuorisotyöntekijälle näin, kun ei näe kasvokkain sitä, jolle asioistaan puhuu. Nuorelle ei siis tule välttämättä niin isoa kynnystä siitä, uskaltaako puhua tuntemattomalle henkilölle kun voi itsekkin pysyä nimettömänä. 


Haasteina ovat kuitenkin se, miten nuoria löytää laajasta verkkomaailmasta, kun tarkoituksena ei ole tyrkyttää nuorille apua, vaan antaa heille mahdollisuus tulla itse avautumaan asioistaan. Nuorisotyöntekijöille tämä tuottaa siis haasteita siinä, kuinka he myös mainostavat itseään sopivuuden rajoissa verkkomaailmassa.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti