tiistai 31. tammikuuta 2012

Sosiaalinen ohjaaminen verkossa

Sosiaalinen kontakti?

Verkossa oleva sosiaalinen vuorovaikutus on erilaista kuin face to face vuorovaikutus.
Tämä voidaan perustella sillä,

että kun ihmiset ovat kontaktissa toisiinsa verkon kautta, he eivät näe toisiaan, jolloin eleet ja ilmeet jäävät suoraan keskustelusta pois,

ja sillä, että verkossa ihminen saa itse päättää, kuinka verkossa esiintyy, millä nimellä, millä sanoin ja kuvauksin sekä mitä kertoo itsestään.


Mitä perusteita sille, että nuorisotyön pitäisi siirtyä verkkoon?

Nuorisotyön pitäisi laajemmin siirtyä verkkoon, koska nykynuoria on helpompi sosiaalisesti vahvistaa verkkomaailmassa. Nykynuoret viihtyvät verkossa ja sieltä heidät usein löytää.
Nuorisotyöltä voisi saada apua esimerkiksi nettikiusaamiseen, jota tapahtuu paljon ja usein tiedostamatta. Nuorisotyö voisi ilmoittaa ajankohtaisista nuoria koskevista asioista ja saada nuoria kannustamaan uusiin haasteisiin ja elämäntilanteisiin.

Omat vahvuuteni verkkonuorisotyötä ajatellen; 

Olen sosiaalisesti lahjakas keskustelija ja kuuntelija. Tykkään auttaa ihmisiä parhaani mukaan ja tukea heitä. Omasta elämästä löytyy todella paljon kokemuksia, joista olen saanut erilaisia näkökulmia moneen asiaan. Pidän itseni ilmaisusta monin eri tavoin; näyttelemällä, valokuvaamalla, musisoimalla jne. Voisin hyvin kuvitella itseni joku päivä jossain chatissä juttelemassa nuorille ja olla pohtimassa heidän kanssaan heidän asioitaan. Ehkä tämän alan valitseminenkin kertoo siitä, että olen oikeasti kiinnostunut nuorten asioista.



Verkkonuorisotyötä vielä täällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti